The big bang

Universets ende,The big crunch, betyr at absolutt ALT har imploderet til et punkt som rommer alt. En versjon av Historien der alt er presset sammen i et punktum som ikke har noen utstrekning. Men punktumet ser ikke lenger ut til kun å representere endeligheten. Det utgjør en transformasjonsport til uendeligheten. Et sinnbilde der hele skaperverkets kundalinienergi ligger kveilet som en slange i et eksplosivt punkt av lidenskap med umiddelbar påbygging til nye big bang.

Etter opplevelsen av dette dramatiske og hypersensitive sinnbilde kommer jeg totalt utslått til meg selv på benken vis-à-vis veggmaleriet Historien i Munck-museet. Nok en gang lurer jeg på om jeg er forrykt. Eller kanskje bare fortrykt. Jeg blir etter hvert klar over status; tiden nærmer seg redaktørmøtet. Jeg rekker knapt å se mobilen, så ringer den. Det er redaktøren.

«Hei, nå har jeg ventet et kvarter, vi var enige om å møtes klokka 14, ikke sant? Du er forsinket?»

«Åh … ja … eh … jeg sitter på en benk i aulaen og må ha sovnet … eller sett syner, vent litt, personer i Munchs Historien kom ut og tok meg med på en lang reise, en snartur i universet – med romskip, og nei, jeg ble ikke hentet av romvesener, jeg … Jeg må skrive ned alt jeg har opplevd. Nå vet jeg nemlig … og det må med i boka. Dessuten kan det jo skje mer, flere kan komme ut av Historien og berette … Vi må utsette timen til neste uke.»

«Du min gode dikter. Er du sikker på at du har det bra? Kanskje jeg burde komme bortom og se til deg. Har du vondt noen steder?»

«Nei, nei, dette er bare fantastisk. Tenk å få se hvordan det går til slutt. Min far rakk ikke … men nå har jeg sett … Skal vi si om en uke til samme tid? Så skal jeg ha ferdig et nytt kapittel.»

Heldigvis har jeg en notisbok i lomma. Og blyant. Har alltid det. Men hvordan skal jeg formidle historien om tiden som krymper? Det er jo utenkelig, så helt utenom alt og samtidig inneholdende alt. At all materie og all bevissthet ender i én singularitet, i ett punkt! Kanskje vente på at min favorittfysiker Carlo Rovelli får skrevet ferdig boka om tiden.

Mer av Historien i boken Varks verden 473 s som kan kjøpes på hg.amlie@icloud.com til kr 349,-

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: